"Updated teachers,happy & successful pupils"

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Υλοποίηση προγράμματος Erasmus plus από το "Αλεξάνδρειο" 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

Το «Αλεξάνδρειο» 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών υλοποιεί πρόγραμμα Erasmus Plus KA1.

  Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Plus δράση ΚΑ1 «μαθησιακή κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης» και με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει σχέδιο επιμόρφωσης  στο Ελσίνκι της Φιλανδίας. Διάρκεια του σχεδίου από 1/9/2016 ως 31/5/2018. Μπορείτε να δείτε την αξιολόγηση ΕΔΩ


Το  "UPDATED TEACHERS, HAPPY & SUCCESSFUL PUPILS " έχει στόχο να απαντήσει στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων της παιδαγωγικής επιστήμης   προωθώντας την καινοτομία και δίνοντας στο σχολείο μια  ευρωπαϊκή διάσταση.
Επιδιώκει τη βελτίωση και εξέλιξη των διαχειριστικών δεξιοτήτων και διδακτικών πρακτικών των εκπαιδευτικών , προκειμένου να είναι ικανοί να διαχειριστούν όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να αντιμετωπίσουν τις  απαιτήσεις των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη  του 21ου αιώνα και να συμβάλλουν στην υλοποίηση της νέας στρατηγικής του σχολείου.

Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε μια εκπαιδευτική διαδικασία όπου θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν συναδέλφους σε πραγματικές συνθήκες διδασκαλίας. Τα εργαστήρια μετά την τάξη θα τους βοηθήσουν να αφομοιώσουν  τα συμπεράσματα που επετεύχθησαν κατά την παρατήρηση. Οι εκπαιδευτικοί  θα συζητήσουν,  θα μοιραστούν καλές πρακτικές με τους άλλους συναδέλφους και θα σχεδιάσουν ένα πλάνο που θα εφαρμοστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  στο σχολείο .
    
     Η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών θα ενισχύσει τη λειτουργία του σχολείου , την εκπαιδευτική διαδικασία, θα προωθήσει την ψηφιοποίηση της διδασκαλίας και της μάθησης και θα αντιμετωπίσει αδυναμίες και ελλείψεις. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να δημιουργούν ελκυστικά μαθησιακά περιβάλλοντα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών και οι δεύτεροι θα απολαμβάνουν την εκπαιδευτική διαδικασία  συμμετέχοντας ενεργά και αποκομίζοντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη.

Μακροπρόθεσμα οφέλη
Δημιουργία θετικού περιβάλλοντος  αναφορικά με την καινοτόμα προοπτική της εκπαίδευσης.
Σταδιακή και επιτυχημένη μετάβαση στην ψηφιακή μάθηση , μαθητές με έντονο ενδιαφέρον  για το σχολείο και  τις σχολικές δραστηριότητες.
Ενημερωμένο σχολείο με μια ανοιχτή ματιά στην κοινωνία.
Το σχολείο θα συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα και θα βοηθήσει άλλα σχολεία που επιδιώκουν να ακολουθήσουν το δρόμο της διεθνοποίησης .Θα γίνει ένα πρωτοπόρο κέντρο στην  τοπική εκπαιδευτική κοινότητα  σχετικά με την εφαρμογή και τη διάχυση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών.
   
   Mε αυτό το σχέδιο επιδιώκουμε το σχολείο  να αποτελέσει ένα δημιουργικό, ελκυστικό περιβάλλον για τους μαθητές, ένα παράδειγμα αισιοδοξίας για την εκπαιδευτική κοινότητα σ’ αυτούς του δύσκολους για τη χώρα μας καιρούς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

.

.

,

,

,

,

,

,

,

,